Skip to main content
Verhalen

3 x inspirerende vrouwen in duurzaamheid

By 9 maart 2022No Comments

Anna Gimbrere


Het is deze week Internationale Vrouwendag. Dé dag waarop de vrouw massaal 
in het middelpunt staat. Een mooi moment om een aantal
inspirerende vrouwen in duurzaamheid in het zonnetje te zetten.

 

NoWa ambassadeur Anna Gimbrere

Voor ons is Anna Gimbrere hét voorbeeld van een inspirerende vrouw in duurzaamheid. Anna is een Nederlandse wetenschapsjournalist, tv-presentatrice en programmamaker. Ze heeft meegewerkt aan verschillende programma’s, onder andere De Nationale Wetenschapsquiz & The Mind of the Universe (VPRO), Bodem in Zicht (NTR) en Pointer (KRO-NCRV). Daarnaast was ze een van de vaste tafeldames bij DWDD en schuift ze regelmatig aan bij andere talkshows om wetenschappelijk nieuws te duiden. 

Naast haar liefde voor de natuurwetenschappen gaat haar interesse uit naar het verduurzamen van de maatschappij. “In Bodem in Zicht heb ik met eigen ogen gezien hoe corrupt en vervuilend de wereld van de grondstoffen is. Vooruitgang begint volgens mij bij weten waar je spullen vandaan komen en je afvragen of de lage prijs van het product wel opweegt tegen de problemen die daarmee worden gecreëerd. Ik wil laten zien wat er mogelijk is op het gebied van technologie, maar ook waar het beter moet. Het verplichten van duurzaam ondernemen, slim ontwerpen en het minimaliseren van afval zijn daarin volgens mij een eerste en belangrijke stap”, aldus Anna.

Hanna Verboom

Nog zo’n inspirerende vrouw in duurzaamheid: Hanna Verboom. Je kent haar waarschijnlijk wel als actrice, maar deze powervrouw zet haar talent om verhalen te vertellen ook al jaren in om iets terug te geven aan de wereld. Dit doet ze als founder van haar eigen stichting Get it done, als co-owner van het duurzame interieurmerk Palais én als founding director van het platform Cinetree. In alle rollen die Hanna vervuld, voert duurzaamheid de boventoon. Ze geeft altijd terug. Absoluut de moeite waard om deze inspirerende vrouw te volgen.

Hanna Verboom

Sanne Vogel

Iemand die niet in dit rijtje mag ontbreken is actrice, schrijfster en regisseur Sanne Vogel. Duurzaamheid is al jarenlang een belangrijk thema in het leven van Sanne. De toekomst van de aarde is iets wat haar dagelijks bezig houdt. En die liefde voor de planeet deelt ze graag met de rest van de wereld door kennis te verspreiden en op een positieve manier te inspireren. Onlangs bracht ze nog haar eigen kookboek uit: De Vier Seizoenen van Vogel. Een boek vol plantaardige, biologische en duurzame recepten.

Wie zijn volgens jou nog meer inspirerende vrouwen in duurzaamheid? We zijn benieuwd!

Leave a Reply