Skip to main content
Verhalen

Closing the Loop

By 28 juli 2021januari 25th, 2022No Comments

Zeventig procent van alle hergebruikte telefoons eindigt in ontwikkelingslanden. Een groot probleem, want deze landen zijn niet in staat om de oude telefoons op een duurzame manier te recyclen. E-waste wordt verbrand en hierdoor komen veel afvalstoffen vrij. Slecht voor de bevolking én de planeet.

Closing the Loop zorgt ervoor dat de bergen aan elektronica naar het Westen worden gebracht, zodat ze vanuit daar op een milieuvriendelijke manier kunnen worden gerecycled. En van het goud en zilver dat in díe oude telefoons zit, maken wij onze sieraden.

E-waste recyclen
Elektronisch afval (e-waste) is wereldwijd een groot probleem. In Europa kunnen we dit afval netjes recyclen, maar helaas is dit in veel ontwikkelingslanden (nog) lastig. Zo worden er in Afrika 250 miljoen telefoons per jaar verkocht, maar is er op het gehele continent nog geen duurzame recycle mogelijkheid. De telefoons die jij hier inlevert, belanden vaak ook in ontwikkelingslanden. Dat is op zich niet erg, want het is goed als elektronica wordt hergebruikt, maar wanneer de toestellen écht stuk zijn kunnen ze in derdewereldlanden niet goed worden gerecycled. En dat is waar Closing The Loop om de hoek komt kijken. Closing the Loop verzamelt deze telefoons om ze in Europa goed te kunnen recyclen en de waardevolle materialen weer te kunnen hergebruiken.

40 oude telefoons = 1 gram goud
Het goud en zilver dat wij voor onze sieraden gebruiken, komt uit de Afrikaanse landen Ghana, Zambia, Kameroen, Uganda en Rwanda. Daar zorgt Closing The Loop ervoor dat de telefoons in het Westen worden gerecycled. Het goud en zilver dat na dit duurzame proces overblijft kopen we van het bedrijf op. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de gouden armband van 14k uit onze Eternal Collection 55 telefoons nodig. Voor de zilveren variant zijn dat er twaalf.

Leave a Reply