Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als mijn telefoon gerecycled is?
Door het recyclen worden er waardevolle grondstoffen – zoals goud en zilver – uitgehaald die opnieuw gebruikt kunnen worden. Wist je dat er voor ongeveer 1 euro aan grondstoffen in je telefoon verstopt zit?

Wat kan ik doen als mijn oude telefoon nog best wat geld waard is?

Als je nog een goed werkende telefoon hebt die niet zo oud is, kun je deze het best doorverkopen. Zo maak je er iemand anders blij mee en verdien je er wat aan. Bij de KettingreACTIE richten wij ons op oude en kapotte telefoons die niet zoveel meer waard zijn. Natuurlijk mag je ook telefoons opsturen die nog wel wat waard zijn. Met het geld dat daarmee wordt verdiend, ondersteun je ICT Vanaf Morgen. Zo kunnen zij nog meer jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen!

Doe mee met de leukste inzamelingsactie voor oude mobieltjes.

Nog meer vragen en antwoorden

Van hoeveel telefoons is mijn armbandje gemaakt?

Het scheelt natuurlijk per ontwerp, maar voor deze collectie zijn er gemiddeld zo’n acht telefoontjes nodig voor een armbandje.

Wat gebeurt er met mijn telefoon(s) als ik deze opstuur?

De telefoon komt aan bij ICT Vanaf Morgen. Zij leiden jongeren op met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ervoor zorgen dat de ingeleverde mobieltjes een tweede leven krijgen óf dat deze op een verantwoorde manier gerecycled worden. Eerst verwijderen zij alle data veilig van de telefoon. Dat doen zij volgens de Europese privacywetgeving. Vervolgens checken ze of ze de telefoon nog kunnen repareren. Is dit niet mogelijk? Dan wordt de telefoon op een verantwoorde manier gerecycled.

Hoe zit het met E-waste in Nederland?

In Nederland komt er 23,7 kilo e-waste per jaar vrij per persoon. Hiervan wordt 2,7 kilo geëxporteerd voor hergebruik. Er blijft dus 21 kilo over als inzamel potentieel. Kom in actie en zamel zowel thuis als op je bedrijf oude elektronica apparaten in die niet meer gerepareerd kunnen worden. Denk hierbij aan een mixers, föhns, telefoons, stekkers, computers, printers en of beeldschermen etc.

Wat als ik geen sieraad wil kopen maar wel mijn oude telefoon(s) of ander e-waste wil inleveren?

Kijk voor een particulier of zakelijk inzamelpunt bij jou in de buurt op Wecycle.nl.