Workshops

Hoe kan Nowa bedrijven helpen om bewustwording en betrokkenheid te creëren onder medewerkers over de waarde van oude telefoons? Met de Goudzoekersworkshop!

Dit is een workshop van 1 a 1,5 uur voor 20 a 25 deelnemers. We hebben ook een online variant ontwikkeld. Daar kunnen max 100 mensen aan meedoen.

Over de workshop: De mobiele telefoon is een icoon. Bijna iedereen heeft een obsessie met zijn/haar telefoon. Gemiddeld checken mensen hun telefoon dan ook 63 keer per dag.
Weinig mensen weten dat er waardevolle grondstoffen zoals goud en zilver in hun telefoon zitten. Daarom liggen er alleen al in Nederland miljoenen telefoons te verstoffen in lades.

Dat is zonde en daar kunnen we iets aan doen. In deze workshop nemen we de deelnemers mee in een zoektocht naar goud in oude telefoons.

Workshops

De workshop bestaat uit een korte introductie van wie we zijn en wat we doen en een quiz met interessante statistieken over goud en telefoons. Vervolgens gaan we als echte ‘urban miners’ aan de slag en gaan we met schroevendraaierssets oude telefoontjes uit elkaar halen. Wij zorgen er uiteraard voor dat de telefoons die uit elkaar gehaald zijn tijdens de workshop na afloop verantwoord gerecycled worden.

Aan het einde van de workshop kijken de deelnemers op een andere manier naar hun telefoon en weten ze veel meer over de waarde van afval en de toekomst van recycling. Ook gaan de deelnemers naar huis met concrete tips wat te doen met hun oude mobieltjes.

Interesse? Neem contact op via het contactformulier.